Leren Leren

Leren kun je leren!

Wat?

Weten hoe je moet leren is van groot belang voor goede schoolprestaties. Naarmate leerlingen ouder worden, wordt er een steeds groter beroep gedaan op de studievaardigheden en de zelfstandigheid van leerlingen. Leren leren is een methode voor alle kinderen in het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs. Binnen een paar uur leer je sneller en beter leren. De training is zeer geschikt voor kinderen met dyslexie, concentratieproblemen, hoogbegaafdheid en beelddenken. Je leert tijdens de training welke voorwaarden er nodig zijn om te kunnen leren. Je leert dus eigenlijk hóe te leren. Tevens helpt deze training beelddenkers en visueel ingestelde leerlingen. Tijdens de training leer je onder anderen plannen, diverse leer strategieën toepassen, diverse geheugenstrategieën toepassen en structuur aanbrengen in je leerwerk.

Hoe?

Het programma bestaat uit een training van 8 bijeenkomsten van ongeveer een uur. Er wordt gewerkt in groepjes of individueel.

Voor wie?

Voor leerlingen in het basis- voortgezet en beroepsonderwijs.

Wat kost dat?

Zie tarieven of mail info@orthopedagoog-westland-delfland.nl voor een offerte op maat.

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in Monster en in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo