Sanne Boon

NIP Kinderpsycholoog
NVO Orthopedagoog Generalist i.o.
Cognitief Gedragstherapeut

Sanne Boon orthopedagoog

Sanne Boon

Leren kun je leren. Alleen de manier waarop je dit doet, is niet voor iedereen hetzelfde. Zo begreep ik vroeger niet dat sommige kinderen geen woordjes konden leren, of hun topografie niet in hun hoofd kregen. ‘‘Je bent toch zeker niet dom???’’

Dat hier bij sommige kinderen een andere verklaring voor is, had ik destijds niet kunnen vermoeden.

Tijdens mijn opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden, werd mijn interesse voor de Leerproblematiek verder aangewakkerd. Mede hierdoor heb ik ervoor gekozen om de master Learning Problems and Impairments te gaan doen. Hier heb ik kennis gemaakt met alle vormen van belemmeringen die kinderen kunnen ondervinden tijdens hun ontwikkeling. Te denken aan dyslexie, dyscalculie, autisme, ADHD, concentratiestoornissen etc. Tijdens mijn opleiding heb ik tevens mijn diagnostische aantekening behaald, waardoor ik bevoegd ben om diagnoses te stellen, adviezen uit te schrijven, maar ook behandelingen uit te voeren en te coördineren. Tevens heb ik mijn registratie tot kinderpsycholoog behaald.

Tijdens mijn werk heb ik kennis mogen maken met de vele kanten van de ontwikkeling. Het mooiste van mijn werk vind ik dat je kinderen het gevoel kan geven dat zij daadwerkelijk in staat zijn hun doelen te bereiken. Met hier en daar een klein zetje in de rug natuurlijk. Want…leren kun je leren!

Diploma’s en registraties:

Kinderpsycholoog NIP
Orthopedagoog Generalist NVO i.o.
Cognitief Gedragstherapeut

Deskundigheidsbevordering trajecten:  
NVO Orthopedagoog Generalist
Cognitief Gedragstherapeut VGCt

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo