de Praktijk 

Visie & Ideeën

VISIE VAN DE PRAKTIJK 

HOE ZIJN WIJ ONTSTAAN?

Praktijk Orthopedagoog Westland Delfland is een kleinschalige praktijk met verschillende disciplines, waaronder een orthopedagoog, psycholoog en remedial teacher. Wij staan voor kwaliteit en deskundigheid. En voor een praktijk waar ouders zich geen nummertje voelen. Een plek waarbij kinderen zich gehoord en gezien kunnen voelen en waarbij de hulp vooral zo laagdrempelig ingestoken kan worden, zonder wachtlijsten!

Sanne de Deyne – Boon opende in 2012 de deuren van Orthopedagoog Westland Delfland. Haar eerdere werkervaring in grotere, maar ook kleinere GGZ instellingen maakte dat zij het helemaal anders wilde doen. Eerder kwam zij geregeld ouders tegen die zich een nummertje voelde en van het kastje naar de muur werden gestuurd met hun zorgen. Soms leek een diagnose al tijdens de intake te worden gesteld en was de communicatie over een zorgtraject alles behalve duidelijk. Hetgeen de meeste ouders, maar zeker ook de kinderen als niet prettig ervaarden. ‘Het lijkt wel een fabriek!”.  

Dit ongenoegen over het werken binnen de reguliere GGZ gaf Sanne de Deyne – Boon het duwtje in de rug om een eigen praktijk te starten: Orthopedagoog Westland Delfland. Waarom de naam Orthopedagoog Westland Delfland? Gewoon omdat deze naam simpelweg staat voor hetgeen wij zijn; orthopedagogen (en psychologen) werkzaam in en rondom de gemeenten Westland en (Midden) Delfland. Geen poespas, geen opsmuk en geen ingewikkeld gedoe! 

Praktijkruimte

HIER STAAN WIJ VOOR

LAAGDREMPELIG & OPLOSSINGSGERICHT

Sanne de Deyne – Boon heeft een duidelijke visie over het bieden van goede psychologische en pedagogische hulp. Namelijk; laagdrempelig, transparant, korte lijnen met álle betrokkenen, het snel van start kunnen gaan, maatwerk en de anti-hokjes werkwijze vindt zij vooral erg belangrijk. Kortom Westlandse nuchterheid en een Westlandse mentaliteit van hard werken. Al vanaf de beginjaren van de praktijk ondersteunen Elske Algra en Marion van Dam bij het stellen van diagnoses of het uitzetten van bijvoorbeeld een medicatie-traject bij ADHD. Anneke Plugge wordt daarnaast geregeld ingevlogen als oudercoach of als ouderbemiddelaar binnen conflictscheidingen. 

Orthopedagoog Westland Delfland is door de jaren heen gegroeid tot een veelzijdige, multidisciplinaire praktijk. Veel ouders, kinderen en vooral ook zorgverleners voelen zich hier thuis. In 2016 is orthopedagoog Renate Willemsen hier terecht gekomen als master-stagiaire en is vervolgens naar wederzijdse tevredenheid blijven hangen. Ook onderwijspsycholoog Roos Gras en remedial teacher Nathalie Reith hebben zich in ditzelfde jaar bij Orthopedagoog Westland Delfland aangesloten. Al bijna vijf jaren vormen zij een hecht en stabiel team. 

Door de jaren heen hebben wij daarnaast ruimte geboden aan diverse stagiaires van onder andere de opleidingen Pedagogische Wetenschappen en Psychologie van onder andere de universiteiten in Leiden en Rotterdam. 

ALGEMENE VOORWAARDEN

HOE WERKEN WIJ?

Wij werken volgens de beroepscode van de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen en Onderwijskundigen. Daarbij is de overeenkomst tussen de orthopedagoog en de cliënt de erkende Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) van toepassing. Alle professionals zijn daarbij geregistreerd bij het SKJ.

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo