Consultatie

Voor ouders. Voor scholen.

Wat?

Met het passend onderwijs komt het maar al te vaak voor dat u, als ouder, een gesprek moet voeren op de school van uw kind waarbij u eigenlijk best wat hulp kunt gebruiken. In zo’n gesprek kunnen termen gebruikt worden of maatregelen genomen worden die u niet zomaar begrijpt en waarvan u niet weet of dit nu werkelijk het beste is voor uw kind. Onze orthopedagoog kan dan uitkomst bieden. Zij bereidt het gesprek met u voor, ze denkt en gaat mee en evalueert met u na het gesprek. Zij is uw vertrouweling, staat naast u en helpt u door de bomen het bos weer te zien.  Een ‘sparring’ partner die de tijd voor u neemt en waar nodig kan inspringen.

U kunt denken aan:

  • Een informatief gesprek
  • Een gesprek met intern begeleider of zorgcoördinator of andere functionaris van school
  • Hulp bij de wirwar van zaken die op u afkomen op school
  • Op MBO op HBO meegaan naar een gesprek indien er voor uw (18+) kind extra zorg nodig is

Onze orthopedagogen kunnen binnen de school (basis, middelbaar en MBO/HBO) de medewerkers trainen en adviseren over de uitvoering van passend onderwijs. Bij het passend onderwijs komt er ineens veel op het bordje van de scholen. Bij docenten, intern begeleiders, mentoren en zorgcoördinatoren is de verantwoordelijkheid groot om iedere leerling (student) de juiste zorg en aandacht te geven.  Ineens komen er zorgpunten bij die vroeger bij het speciaal onderwijs ondergebracht werden.

Hoe?

Middels gesprekken kunnen wij u en uw kind meer informatie geven omtrent de te nemen stappen. Ook kunnen wij een gesprek op school met u voorbereiden of gaan wij met u mee naar deze gesprekken.

Voor wie?

Ouders, leerlingen, scholen, intern begeleiders etc.

Wat kost dat?

Zie tarieven of mail info@orthopedagoog-westland-delfland.nl voor een offerte op maat.

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in Monster en in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo