Roos Gras

NIP Pyscholoog

roos gras Onderwijspsychologe

Roos Gras

Ik heb de opleiding Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gevolgd. Al gauw bleek dat het onderwijs mijn interesse trok. Na mijn bachelor Psychologie heb ik de master Human Learning and Performance gedaan. Hoe kunnen kinderen (en volwassenen) nou goed presteren? Denk hierbij aan het spreiden van het leren van Frans woordjes en niet allemaal in een keer stampen. Aan de hand van mijn studie heb ik kennis gemaakt met allerlei struikelblokken die het leren kunnen hinderen en de oplossingen hiervoor (voor het kind, ouder en docenten). Soms is er sprake van testangst of een leerstoornis. Hoe gaan wij hiermee om? Hoe kan je het omzetten in iets positiefs?

Tijdens het werk bij Huiswerkbegeleiding ’t Z-je en Orthopedagoog Westland-Delftland als onderwijspsycholoog en studiecoach heb ik theoretische kennis om kunnen zetten in de praktijk. Het werken met kinderen en ze vooruit zien gaan geeft veel voldoening. Ieder kind is anders en we hebben de tijd en de ruimte voor elk uniek kind. Kinderen met leerproblemen ondersteunen en weer meer plezier geven in school is enorm dankbaar werk. We bouwen een emotionele band op en hierdoor wordt er met plezier geleerd. Dat vind ik het allerbelangrijkste in dit werk, de kinderen zelfvertrouwen geven en lol hebben met elkaar op een leerzame manier. 

Alle perspectieven worden meegenomen. Het totaalplaatje is erg belangrijk om een kind te helpen. Ik houd graag contact met leraren en ouders om te kijken wat voor gedrag een kind thuis of in op school vertoond. Leerproblemen hebben niet alleen invloed op het kind. Vaak weten ouders en docenten niet goed hoe ze kunnen helpen. Het kan voorkomen dat ouders en/of docenten advies willen ontvangen van ons. Indien deze behoefte er is, kan er advies worden aangeboden.

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo