Renate Willemsen

NVO Orthopedagoog  

 

Renate Willemsen, Orthopedagoge, orthopedagoog, westland, delfland,

Renate Willemsen

Ieder kind is uniek in zijn eigen talenten en leerstijl. Hierdoor kunnen sommige kinderen geen aansluiting vinden in het onderwijs. Een geremde ontwikkeling kan zich onder andere uiten in leerproblemen, faalangst, onzekerheid, concentratieproblemen, teruggetrokken gedrag, eenzaamheid, pesten of boosheid. Door begeleiding aan te laten sluiten bij de leerstijl en talenten van de kinderen, ontdekken zij zelf nieuwe vaardigheden en leerstrategieën. Waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en beter in hun vel gaan zitten. Leerprestaties gaan vooruit en kinderen zullen ervaren dat leren leuk is.

Mijn opleiding Pedagogische Wetenschappen heb ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gevolgd. Tijdens mijn master Orthopedagogy heb ik veel ervaring opgedaan met diagnostiek en behandeling van kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. Deze ervaring heb ik vooral opgedaan tijdens mijn stage bij Orthopedagoog Westland-Delfland. Daar heb ik mijn vaardigheden kunnen verbeteren, met name op het gebied van leerproblemen, intelligentieonderzoek, screeningsonderzoek en begeleiding. Met kinderen aan de slag gaan en ze zien ontwikkelen, geeft mij voldoening en extra motivatie om dit werk te doen.

Naast mijn werk ben ik te vinden als vrijwilliger bij een badmintonvereniging, waar ik kinderen begeleid tijdens de training of activiteiten organiseer. Daarnaast ben ik ook mentor bij School’s Cool, waar ik ondersteuning geef aan een leerling in de brugklas.

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo