Nathalie Reith

HSP Specialist

Remedial Teacher

Nathalie Reith, remedial teacher, orthopedagoog, westland, delfland,

Nathalie Reith

De verbinding aan gaan met een kind is mijn uitgangspunt. Het is belangrijk dat een kind gezien wordt en zich vooral gezien voelt. In de huidige maatschappij wordt veel van kinderen verwacht. Via social media moet je op de hoogte blijven, op school gaat alles snel en thuis kan er ook veel gebeuren. Als je achter loopt is het soms moeilijk om bij te blijven. Ik begeleid kinderen om het zelfvertrouwen op te bouwen, zichzelf te leren kennen en hun eigen manier van leren te ontdekken. Ook richt ik me op hoogsensitiviteit: de kenmerken ervan maar ook hoe je minder ‘last’ hebt van de kenmerken of gevolgen van hoogsensitiviteit en hoe je het juist als kracht kunt inzetten.

Al lange tijd ben ik geïnteresseerd in het onderwijs. In 2013 heb ik een master Bedrijfskunde afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik werkte in het bedrijfsleven maar al snel realiseerde ik me dat ik in het onderwijs wilde werken en ben ik leerlingen gaan begeleiden. Ik had besloten om mijn onderwijskennis verder uit te breiden en zo ben ik destijds begonnen met de PABO in Rotterdam. Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan als leerkracht in het basisonderwijs. Momenteel geef ik al een aantal jaren 1-op-1 begeleiding aan kinderen in zowel het basisonderwijs als middelbaar onderwijs. De begeleidingen variëren van spelling en rekenen tot diverse talen. De laatste jaren is mijn interesse in hoogsensitiviteit (HSP) sterk toegenomen en zo heb ik een cursus Coaching voor hoogsensitiviteit gevolgd. Ik gebruik deze kennis tijdens vak gerelateerde begeleidingen, maar ik geef ook begeleiding specifiek gericht op hoogsensitiviteit.

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo