Corona maatregelen

Stay healthy, stay safe   

 

Het coronavirus maakt veel aanpassingen in het dagelijks leven noodzakelijk. Ook in onze praktijk werken we sinds maart wellicht op een andere manier dan u van ons gewend bent. Dit vraagt van onze collega’s, maar ook van onze cliënten veel flexibiliteit. We merken dat er nadelen zitten aan deze nieuwe situatie, maar zeker ook voordelen zijn. Zo hebben wij bijvoorbeeld meer ruimte in onze agenda’s door het wegvallen van bijvoorbeeld reistijd, maar boeken wij ook met veel van onze cliënten juist digitaal veel vooruitgang. 

 

ZORG VOOR ELKAAR 

CORONA BELEID  

Voorlopig zullen we niet 100% terug kunnen gaan naar een werkwijze die we gewend zijn van vóór deze periode. We proberen echter de zorg voor de jongeren zoveel mogelijk op de oude manier doorgang te laten vinden. Dit betekent: voor jongeren heeft fysiek heeft de voorkeur, digitaal alleen als het niet anders kan. Wij vragen u voor een afspraak uw zoon of dochter op de afgesproken tijden te brengen en te halen. Wij halen uw kind beneden op en lopen samen naar boven (oudere kinderen mogen zelfstandig naar boven lopen).

Gezien onze wachtruimte is gesloten, is het tijdelijk niet mogelijk om te wachten op de praktijk tijdens een begeleiding of onderzoek. 

Daarnaast nemen wij de geldende maatregelen zo serieus mogelijk. Dit betekent; gesprekken met ouders, scholen of derden zoveel mogelijk digitaal worden gevoerd, tenzij face-to-face contact écht de voorkeur heeft of noodzakelijk is. 

In het geval van een face-to-face afspraak houden wij ons aan de volgende richtlijnen: 

  • Wij vragen u de praktijk niet te betreden wanneer u gezondheidsklachten heeft 
  • Heeft u of uw kind koorts of gezondheidsklachten? Dan voeren wij de afspraak alsnog digitaal
  • Blijf thuis in afwachting van een testuitslag, óók als u geen klachten heeft!!!
  • Bij binnenkomst vragen wij u uw handen te desinfecteren en de 1,5 meter afstand te respecteren
  • Wij vragen u binnen een mondkapje te dragen, deze mag uiteraard af zodra u zit
  • Onze wachtruimte is gesloten, wij vragen u dan ook niet eerder dan de afgesproken tijd te komen

Mocht u vragen hebben over een afspraak of hoe in deze situatie het beste te handelen, neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee in mogelijkheden en zoeken vervolgens samen naar een oplossing. 

Dank voor uw begrip. 

Team Orthopedagoog Westland Delfland 

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo