Schooladvies / onderwijsadvies

Het juiste niveau van onderwijs

Wat?

Wij kunnen u ook helpen bij een schooladvies. Te denken valt onder andere aan het juiste niveau, maar ook aan welke vorm van onderwijs het meest passend is voor uw kind.  De NIO test geeft inzicht in het aanlegniveau van een kind; daarbij meet deze ook zijn/haar algemeen intelligentieniveau. De NIO richt zich naast een reguliere IQ test ook op de aanleg van het kind en op de schoolvaardigheden. Dit geeft een extra dimensie aan het opstellen van het schooladvies. Daarnaast kan de NIO ook worden gebruikt als een second opinion.  Het verschil tussen de NIO en de CITO is dat deze laatste meet wat uw kind op de basisschool heeft geleerd, terwijl de NIO meet wat uw zoon/ dochter ‘in huis heeft’.

De NIO kan zowel individueel, als in groepsverband (maximaal 5 kinderen per groep) worden afgenomen. De NIO kan ook in klassikale vorm worden afgenomen.

Tevens kunnen wij ouders en scholen adviseren wat betreft het opstellen van individuele leerlijnen en ontwikkelingsplannen. Te denken valt onder andere aan het didactisch doortoetsen, het opstellen van behandelplannen en OPP’s en het aanschuiven bij HIA’s en SOT’s.

Hoe?

Nio afname bij u thuis, bij ons op de praktijk of op school. Afname neemt ongeveer 2 uur in beslag. Dezelfde dag ontvangt u van ons de uitslag van het onderzoek.
Adviezen kunnen zowel op de praktijk als op locatie worden gegeven. Aansluiten bij HIA’s of SOT’s binnen gemeentes Westland, Delft, Rotterdam en Den Haag.

Voor wie?

Leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool en in klas 1 t/m 3 van de middelbare school.

Wat kost dat?

Zie tarieven of mail info@orthopedagoog-westland-delfland.nl voor een offerte op maat.

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in Monster en in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo