Mindset-training

De juiste mindset naar succes

Wat?

Mindset is de manier hoe je denkt over intelligentie, talenten en kwaliteiten en de veranderbaarheid daarvan. Een ‘vaste mindset’ kan de ontwikkeling van een kind belemmeren, terwijl een ‘groei mindset’ zorgt voor doorzettingsvermogen en motivatie. Door gebruik te maken van een ‘groei mindset’ wordt leren weer leuk en helpt je het beste uit jezelf te halen. Het is de basis van (talent)ontwikkeling en groei.

Kinderen met een vaste mindset hebben het gevoel dat hun kwaliteiten onveranderlijk zijn. Kinderen met een vaste mindset voelen zich slim wanneer ze iets snel en perfect doen. Ze doen daarom liever geen dingen die lastig zijn. Wanneer je een uitdaging aangaat, is de kans dat je fouten maakt namelijk erg groot. En kinderen met een vaste mindset vinden fouten maken vreselijk, want als je slim bent wanneer alles snel en goed gaat, ben je vanzelfsprekend dom wanneer je fouten maakt!

Een tweede probleem is dat kinderen met een vaste mindset liever geen moeite voor iets doen. Voor deze kinderen is het duidelijk: óf je kunt het, óf je moet er hard voor werken. Het feit dat je inspanning voor iets moet leveren, betekent voor kinderen met een vaste mindset dus dat je er eigenlijk helemaal niet zo goed in bent. Oefenen en hard werken horen volgens hen bij kinderen die niet zo slim of goed zijn. Dus wanneer je wilt overkomen als een natuurtalent, moet je dat vooral niet hard werken!

Wanneer je ervan uitgaat dat je altijd beter kunt worden, vind je uitdagingen geweldig. Kinderen met een groeimindset genieten van moeilijk werk, omdat ze hierdoor het gevoel krijgen dat ze zich aan het ontwikkelen zijn. Fouten maken hoort er voor deze kinderen gewoon bij: je kunt er iets van leren en je kunt jezelf verbeteren.

Kinderen met een groeimindset zullen niet opgeven wanneer het even tegenzit of wanneer iets veel moeite kost. Ze accepteren het leerproces dat hoort bij groeien. Ze weten dat ze hard moeten werken om verder te komen en leveren die inspanning graag. Kortom, een groeimindset leidt tot een passie voor leren.

Hoe?

De training bestaat uit 7 – 8 bijeenkomsten van ongeveer een uur. Leerlingen leren door afwisselende en soms creatieve opdrachten uitdagingen aan te gaan, hoe je kunt leren van falen en hoe je meer doorzettingsvermogen kan tonen. Er wordt tijdens de bijeenkomsten gewerkt in een werkboek, welke de leerling na afloop mee naar huis krijgt.

Voor wie?

Kinderen die last hebben van faalangst
Kinderen die een boost kunnen gebruiken op het gebied van zelfvertrouwen
Kinderen met hoogbegaafdheid
Kinderen met hoogsensitiviteit

Wat kost dat?

Zie tarieven of mail info@orthopedagoog-westland-delfland.nl voor een offerte op maat.

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in Monster en in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo