Hoogbegaafdheidsonderzoek

Expertise op hoogbegaafd niveau

Wat?

Hoogbegaafdheid gaat verder dan het hebben van een hoog IQ alleen. Een hoogbegaafdheidonderzoek is gericht op zowel de intellectuele, de motivationele, creatieve als sociaal-emotionele ontwikkeling. Het totale functioneren wordt in beeld gebracht. Daarbij gaat een hoogbegaafdheidsonderzoek dieper in op een intelligentiemeting. Daarbij wordt er onder andere gekeken naar de concentratie, taakopvatting, flexibiliteit, leerstrategie en creativiteit.

Ook het sociaal emotioneel functioneren wordt onderzocht, waarmee er gekeken wordt naar eventuele aanwezigheid van faalangst of een verminderde competentiebeleving.

Hoe?

Een begaafdheidsonderzoek heeft als basis een afname van intelligentieonderzoek (zie intelligentieonderzoek). Daarnaast wordt er gekeken naar persoonlijkheidseigenschappen van (hoog)begaafdheid. Na afloop van het onderzoek wordt er een uitgebreid rapport opgesteld met daarin verschillende adviezen en handelingsplannen zowel voor thuis als op school. Daarnaast schuiven wij graag samen met u aan op school om een passende leerlijn uit te stippelen.

Het totale onderzoek duurt ongeveer 3 uur.

Voor wie?

Voor kinderen tussen de 6 – 18 jaar van wie het vermoeden bestaat dat ze (hoog)begaafd zijn. Zeker wanneer er vragen zijn over de ontwikkeling, onderpresteren en verbetering is dit onderzoek geschikt.

Wat kost dat?

Zie tarieven of mail info@orthopedagoog-westland-delfland.nl voor een offerte op maat.

Orthopedagoog Westland Delfland (Sanne Boon) heeft het kwaliteitskeurmerk:
null 

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in Monster en in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo