Faalangsttraining

Laat je niet bang maken door angst

Wat?

Er is sprake van faalangst als iemand dusdanig door zijn angsten wordt belemmerd om tot functioneren te komen, waardoor er sprake is van onderpresteren. Een bepaald niveau van spanning kan bevorderlijk werken op de resultaten. Echter wordt dit een probleem als deze spanning de leerling blokkeert in het leveren van prestaties.

Soorten:

  • Actieve faalangst: Leerlingen waarbij er sprake is van actieve faalangst zijn niet snel tevreden over hun voorbereiding. Vaak is er sprake van perfectionisme.
  • Passieve faalangst: het blokkeren door de spanning. De leerling wordt belemmerd in het uitvoeren van de taken, waardoor het maken van schoolwerk steeds verder wordt uitgesteld.

Vaak is er sprake van een negatief zelfbeeld. Slechte resultaten veroorzaakt door de faalangst, versterken dit negatieve beeld. Dit kan zich uiten in problemen, zoals; buikpijn, slaapproblemen en schoolverzuim.

Hoe?

Wij bieden faalangsttrainingen aan in een vertrouwde omgeving (thuis of op school). Wij maken hiervoor gebruik van 8 sessies van maximaal een uur. De training vindt individueel plaats of in kleine groepjes. Hiervoor maken we onder andere gebruik van het Vriendenprogramma. Ook kan er gekozen worden voor één van de andere trainingen zoals; Je Bibbers de Baas, Overwin je Faalangst of Eerste Hulp bij Faalangst.

Voor wie?

Voor alle leerlingen, studenten en volwassenen die last hebben van faalangst of examenvrees.
Voor scholen en/of zorginstellingen die op zoek zijn naar een faalangst – of examenvreestraining voor individuele leerlingen of voor een grote groep.

Wat kost dat?

Zie tarieven of mail info@orthopedagoog-westland-delfland.nl voor een offerte op maat.

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in Naaldwijk in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo