Cognitieve gedragstherapie

Voelen, denken, doen

Wat?

Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en gesprekstherapie. Tijdens deze begeleiding staan gedachten, fantasieën, herinneringen en opvattingen over bepaalde gebeurtenissen en situaties centraal. CGT gaat ervanuit dat het niet de gebeurtenissen zijn die mensen negatieve gevoelens en negatieve gedragingen bezorgen, maar de perceptie waarmee de persoon deze gebeurtenis interpreteert. Wanneer je leert anders tegen een negatieve gebeurtenis aan te kijken, krijg je een objectievere kijk op je eigen gevoelens en emoties, waardoor het gedrag zal veranderen.

In het volgende filmpje wordt een korte toelichting gegeven op de Cognitieve Gedragstherapie:

https://www.gedachtenuitpluizen.nl/downloads/films/

Hoe?

CGT is een kortdurende, gestructureerde therapievorm waarin de ‘foute’ denkgewoonte wordt aangepakt. Tijdens de begeleiding wordt er vooral stil gestaan moeilijke situaties en het bijbehorende gedrag. Samen met de behandelaar wordt gezocht naar de knelpunten en de manieren om me bepaalde situaties om te gaan. De behandeling richt zich dan ook vooral op het geven van adviezen en richtlijnen om in de toekomst effectiever om te gaan met negatieve situaties.

Voor wie?

o.a. ADHD, stress, burn-out, slaapproblemen, onzekerheid, persoonlijkheidsproblemen, fobieën, verminderd zelfvertrouwen, negatieve gedachten etc.

Wat kost dat?

Zie tarieven of mail info@orthopedagoog-westland-delfland.nl voor een offerte op maat.

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in Monster en in ‘s Gravenzande. Wij helpen kinderen, jongeren en (hun) ouders uit o.a. Naaldwijk, Hoek van Holland, Maassluis, Maasland, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Monster, Kwintsheul, Honselersdijk, kortom het hele Westland. Binnen onze regio horen ook Delft, Den Hoorn, Pijnacker en Den Haag. Ook als u buiten deze gemeenten woont, helpen wij u vanzelfsprekend graag. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling, advies en begeleiding bij onder andere autisme, ADHD en ADD, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vereniging van Orthopedagogen
SKJ_logo